Praktijk voor psychosociaal therapie de Parel is gevestigd in de binnenstad van Kampen. Inwoners van Kampen/ IJsselmuiden en uit de verre regio vinden ons op de bovenverdieping van De La Sabonierekade 19 in Kampen.

Wat doet Praktijk de Parel?
Harrie Nijland en Gea Luinstra bieden als psychosociaal therapeut hulp bij een breed scala aan psychische en sociale klachten aan iedereen vanaf 13 jaar. Ze werken uitsluitend op afspraak omdat ze elke persoon die aandacht willen geven die hij of zij nodig heeft. Dat kan eventueel ook in de avonduren. Harrie en Gea geven integratieve therapie wat inhoudt dat ze over meerdere therapievormen beschikken zodat ze therapie op maat kunnen bieden. Bovendien is hun methode heel praktisch en worden moeilijke vaktermen op een eenvoudige manier uitgelegd. Ook zijn ze zeer flexibel en breed opgeleid want naast psychotherapie bieden zij ook coaching, counseling en worden ze gevraagd als mediator en trainer. Het gros van de mensen die bij ons komt heeft last van psychische klachten zoals angst en weinig zelfvertrouwen zegt Gea. Daarnaast melden zich ook mensen met sociale problemen zoals pestproblematiek of relatieproblemen. Opvallend is dat we ook hulpvragen krijgen over zingeving. We leven en werken allebei vanuit christelijke grondslag en zijn naast therapeut ook theologisch onderlegd aldus Gea. Met een aantal kerken in Kampen en IJsselmuiden hebben we goede contacten.

Ondernemers
Een andere categorie van mensen die de praktijk bezoekt zijn de ondernemers, deze weten ons de laatste tijd steeds beter te vinden. Dat begon een paar jaar geleden toen we aan de Ambachtstraat in Kampen zaten. Er kwamen ondernemers die behoefte hadden aan iemand met wie ze konden sparren en die het aandurfde om hen een spiegel voor te houden. Door de jaren heen is dit gegroeid en Praktijk de Parel geeft naast één op één gesprekken ook lezingen, trainingen en workshops gericht op het versterken van mensen binnen het MKB. De 30 jaar ervaring die ik heb opgedaan in het bedrijfsleven komt nu in het coachen van deze ondernemers goed van pas lacht Harrie. Inzicht geeft Uitzicht Door op een andere manier naar jezelf je werknemers en je organisatie in het bedrijf te kijken, ga je automatisch andere doelen stellen en keuzes maken die beter uitpakken en meer gebalanceerd zijn. Dit draagt dan weer bij aan groei en ontwikkeling wat dan weer energie geeft om verder te ondernemen.

Meer over ondernemen en wat er zoal mogelijk is, is te vinden op de website die medio oktober operationeel gaat worden: www.coaching4mkb.nl

Workshops
Een greep uit ons aanbod:
Leiderschap begint bij jezelf
Wat je zegt ben jezelf ( communicatietraining)
Het in beweging zetten van de moeilijkste mens op aarde ( Dat ben jezelf)
Van Overleven naar Leven ( korte workshop over Identiteit)
Ondernemen met God ( 10 wijze lessen tot succesvol ondernemen)
Kom uit de verf ( Doe ik wat ik wil en wil ik wat ik doe?)
Lezingen ( een greep uit het aanbod)
Hoe werkt het plan mond tot mond reclame?
Hoe maak ik betere keuzes?
Hoe leer ik luisteren….en kijken? ( lezing over luisteren en lichaamstaal)
Irritaties en korte lontjes
Goed omgaan met jezelf
Vergeet niet te leven
Relatietherapie

Waar Harrie en Gea trots op zijn is dat zij de enigen in de verre regio zijn die als echtpaar relatietherapie geven. Het grote voordeel ten opzichte van één therapeut is dat het therapieproces veel sneller verloopt omdat ze met hun tweeën veel meer opmerken. Bovendien is er veel meer balans in de gesprekken omdat elk van de partners zich gesteund voelt door een therapeut. Relatietherapie is geen lijmtherapie, maar we hebben al verschillende stellen gehad die veel baat hebben gehad door de inzichten die we hebben gegeven en die de kunst hebben geleerd door zich opnieuw met elkaar te verbinden aldus Harrie.

Passie
Gea en Harrie zijn echte mensenmensen en hebben zelf de nodige levenservaring. Hun werk is hun passie en ze willen niets liever dan dat mensen gaan worden wie ze werkelijk zijn. Mensen worden uniek geboren, maar velen sterven als een kopie van iemand anders zegt Gea en dat is jammer want je mag zijn wie je werkelijk bent. Echte mensen zijn echt en als mensen het verlangen hebben om echt en puur te worden dan willen we daar graag ons steentje aan bijdragen.

Tot Slot
Praktijk de Parel is laagdrempelig en persoonsgericht. Behandelingen worden vergoedt vanuit de aanvullende verzekering omdat zij een andere (persoonlijke) manier behandelen. Een wederzijdse klik met mensen vinden ze erg belangrijk en dat maakt dat ze het eerste kennismakingsgesprek van ca. 20 minuten dan ook altijd vrijblijvend en gratis aanbieden. Voor meer info en/of het maken van een afspraak zijn ze te bereiken op tst 06-25430000 of nog beter via het emailadres op de websites www.therapiepraktijkdeparel.nl en www.psycholoogkampen.nl . Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig en u kunt meestal op korte termijn al bij hen terecht.

Wij werken o.a. voor:

  • Ziekteverzuimbegeleiding Post Groothandel
  • Ziekteverzuimbegeleiding Interblad
  • Ziekteverzuimbegeleiding Corton
  • Ziekteverzuimbegeleiding Beens
  • Ziekteverzuimbegeleiding Biodiesel
  • Ziekteverzuimbegeleiding Probin Telder
  • Ziekteverzuimbegeleiding TCZ
  • Ziekteverzuimbegeleiding Wesko
  • Ziekteverzuimbegeleiding Nissink
  • Ziekteverzuimbegeleiding Habovo

Contact

Industrieweg 5a
8263 aa Kampen
tel. 06 - 145 22 680
tel: 038 - 385 75 75
hekkel@takontzorgdesk.nl

Ons kantoor

Het beste medicijn